appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

vrijdag 11 augustus

De bescherming van getuigen moet beter geregeld worden.

Vandaag te gast: Strafrechtadvocaat Peter Plasman

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Zonder toestemming geen contact meer met je familie, nooit meer fatsoenlijk over straat kunnen en voor de rest van je leven een last bij je dragen. Het geldt voor een deel van de getuigen van misdrijven in Nederland, die daarover vertellen bij de politie. Maar vooraf stonden ze daar niet bij stil, ontdekken advocaten, die cliënten vertegenwoordigen die achteraf spijt hebben van hun openheid. Zij pleiten daarom om getuigen eerst met een advocaat te laten spreken voordat ze zo’n deal met justitie maken.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1