appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

woensdag 9 augustus

President Trump verergert met zijn optreden het conflict met Noord-Korea

Vandaag te gast: Sico van der Meer, van het instituut voor internationale betrekkingen Clingendael

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Na verschillende rakettests van Noord-Korea heeft de Amerikaanse president, Trump gezegd bij nieuwe dreigementen met geweld op te treden. We zullen reageren met vuur en furie op een manier die de wereld nooit eerder gezien heeft, zei hij. Daarop heeft Noord-Korea, dat zegt een kernwapen te hebben, gedreigd het Amerikaanse eiland Guam te treffen met raketten. Dreigende taal uit Noord-Korea, dat zijn we al decennia gewend. Het klinkt heel raar maar veel mensen kijken daar niet zo van op.

Na de verkiezing van Donald Trump tot president van de Verenigde Staten is er internationaal veel veranderd. Via twitter schiet Trump vaak uit z’n heup boodschappen de wereld in die de stabiliteit niet bepaald bevorderen. Is de dreigende taal tussen de leiders van Noord-Korea en de Verenigde Staten door de komst van Trump gevaarlijker dan ooit? Is er een rol weggelegd voor China en Rusland om ervoor te zorgen dat het conflict tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten weer wat minder op ramkoers ligt?
 

 

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1