appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

vrijdag 4 augustus

De overheid moet de woningmarkt nog meer reguleren

Vandaag te gast: Peter Boelhouwer, hoogleraar woningmarkt aan de TU Delft

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Wie moet rondkomen van een middeninkomen en een huurwoning zoekt in de Randstad is de pineut. In Amsterdam ben je zowat kansloos, in Almere zijn de huren in een jaar tijd met bijna een kwart gestegen. Oorzaak: er is relatief weinig aanbod. Hoe krijg je meer aanbod? Door bij te bouwen – maar ook door in regels te bepalen dat de huur van die woningen niet veel mag stijgen in de toekomst. Amsterdam heeft zo’n plan.

Het betekent wel dat de overheid nóg meer gaat ingrijpen op de woningmarkt: regulering. We kennen de sociale huurwoning en de gesubsidieerde koopwoning, dit zou er dan nog eens bijkomen. Ligt daarin wel de oplossing?

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1