appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

woensdag 2 augustus

Appen achter het stuur is zo bezopen dat het net zo hard bestraft moet worden als dronken rijden

Vandaag te gast: Rob Stomphorst, Woordvoerder Veilig Verkeer Nederland

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Het moet maar eens afgelopen zijn met appen achter het stuur. Als je op de weg zit moet je focus op het verkeer zijn. Dat staat in een brandbrief die Veilig Verkeer Nederland aan minister Blok heeft gestuurd. Het wordt tijd om appen achter het stuur keihard aan te pakken. De straffen én de pakkans moeten flink omhoog.

Het is al verboden om met je telefoon achter het stuur te zitten, maar meestal kom je er makkelijk mee weg. Dat is een doorn in het oog van Veilig Verkeer Nederland. Is dit een mooi idee? Of is het onuitvoerbaar?  

 

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1