appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

dinsdag 1 augustus

Onze landbouwsector is een voorbeeld voor de wereld

Vandaag te gast: Jan Huitema, VVD-europarlementarier en boer

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

We moeten in Nederland trotser zijn op onze boeren. Uit onderzoek van ABN-AMRO blijkt namelijk dat Nederland efficiënt en productief is als het om de landbouw gaat. De productie per hectare steeg en het gebruik van bestrijdingsmiddelen is afgenomen. Ook antibioticagebruik bij dieren is flink afgenomen. De Nederlandse agrarische sector heeft relatief de laagste impact op het milieu van alle landen in de wereld, blijkt uit het onderzoek.

Volgens de bank is per kilo landbouwproduct de gezamenlijke 'voetafdruk' van onder meer CO2, energie, pesticiden en antibiotica in Nederland het kleinst. Maar ja, we produceren dan wel héél veel kilo’s, meer dan we zelf op kunnen. De landbouwexport is 85 miljard, maar wij blijven met de meeste mest zitten. Zouden alle landen het zo moeten doen als wij?
 

 

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1