appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

donderdag 27 juli

De EU moet de Griekse schulden gedeeltelijk kwijtschelden

Vandaag te gast: Paul Tang, voorzitter van de PvdA-fractie in het europarlement

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Voor het eerst in 3 jaar heeft Griekenland weer staatsobligaties uitgegeven. De uitgave was een voorzichtig succes, het land haalde 3 miljard euro op met de veiling. Mooi nieuws natuurlijk maar Griekenland heeft nog steeds een enorme berg aan schulden. Als het land in dit tempo verder gaat staan de Grieken over zes jaar nog steeds onder Europese curatele. 

De PvdA-fractie in het Europees Parlement pleit daarom voor "een nieuwe start". Om dit te bereiken zou de staatsschuld teruggebracht moeten worden naar maximaal 100 procent. Dit houdt in dat een gedeelte van de schulden, zo'n 140 miljard euro, kwijt gescholden moet worden.

Is het een goed idee om het onder schulden gebukte land zo weer op weg te helpen? Of is zo'n kwijtschelding niet uit te leggen aan de kiezers en andere landen die het financieel zwaar hebben? 

Bekijk hier stand.nl

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1