appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

woensdag 19 juli

Een beetje overwerk hoort er gewoon bij

Vandaag te gast:

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Veel publiciteit over overwerk dezer dagen. We werken gemiddeld drie uur per week over, ter waarde van 21 miljard, blijkt uit onderzoek van TNO in opdracht van de FNV. Goed voor 300.000 extra banen, zegt de vakbond. Vooral hoger opgeleiden werken vaak over, zonder dat ze daarvoor krijgen betaald. Dat zou een gevaar kunnen opleveren voor de volksgezondheid met depressies, burn-out en hart- en vaatziekten als gevolg.

Maar hoort een zeker mate van overwerk er bij sommige functies niet ook gewoon bij? En wat nu als je je werk met heel veel plezier doet en elke dag fluitend naar dat werk gaat? Zit het probleem niet vooral in de waardering die iemand al dan niet krijgt voor al die extra uren?

 

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1