appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

dinsdag 18 juli

Extra rompslomp bij de opsporing is het paard achter de wagen spannen

Vandaag te gast: Wilbert Paulissen, Nationale Recherche

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

De politie vreest meer rompslomp bij haar recherchewerk. En dat komt door de modernisering van het Wetboek van Strafvordering, waarin de opsporingsbevoegdheden zijn neergelegd en dat volgend jaar klaar moet zijn. Het grootste deel van het huidige wetboek stamt uit 1926 en moet dus nodig worden aangepast aan de eisen van deze tijd.

Maar die aanpassingen vergen straks heel veel administratie, tot en met het invullen van het weerbericht van die dag. Verzwaring van de werklast dus, zegt het gezag. En dat staat haaks op de wens van de recherche om flexibel te kunnen opereren in een snel veranderende tijd. Aan de andere kant zijn de extra wetten en regels mede het gevolg van de IRT-affaire, waar de politie buiten haar boekje ging, en bijvoorbeeld de Schiedammer Parkmoord, waarbij iemand ten onrechte werd beschuldigd.

 

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1