appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

maandag 17 juli

Brussel moet Nederlandse chauffeurs beter beschermen tegen goedkope collega’s uit Oost-Europa

Vandaag te gast: Agnes Jongerius, europarlementariër PvdA en Edwin Atema van FNV Bondgenoten

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Lodewijk Asscher wilde het nog in zijn eigen termijn regelen: eerlijke concurrentie op de arbeidsmarkt, voor bijvoorbeeld vrachtwagenchauffeurs. De vice-premier kondigde aan dat hij zich er in Brussel sterk voor zou maken. De Europese Commissie komt echter met nieuwe voorstellen die juist nadelig zijn voor de Nederlandse rijders. Op papier lijkt een gelijk salaris voor chauffeurs in de hele Europese Unie te zijn geregeld, maar pas na drie dagen. En binnen die drie dagen kunnen Polen of Roemenen gewoon rijden tegen prijzen waar de Nederlandse chauffeurs niet mee kunnen concurreren. Het gevolg is dat het voor jongeren nog altijd nadelig is om in de markt te stappen en ouderen verliezen hun baan.

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1