appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

donderdag 13 juli

Surveilleren op sociale media mag het andere politiewerk niet in de weg zitten

Vandaag te gast: Janny Knol, districtschef Twente van de politie Oost-Nederland

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

De politie moet ook gaan surveilleren op sociale media, zeker nu een groot deel van het leven, zeker van jongeren, zich daar afspeelt. Binnen drie jaar moeten alle eenheden in het land hun internetcontacten op orde hebben. Zo kunnen bijvoorbeeld mensen in psychische nood beter worden geholpen, maar ook strafbaar gedrag op die media kan zo beter worden opgespoord.

Klinkt mooi en modern. Maar kan het ook? En maakt het gezag waar wat het belooft? De politie luidt geregeld de noodklok over personeelstekorten, op straat, bij het opsporen van cybercrime en bij het verwerken van opsporingsinformatie uit het buitenland. En over computerproblemen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1