appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

donderdag 18 mei

Zelfs met Trump in het Witte Huis zijn de klimaatdoelstellingen van Parijs haalbaar

Vandaag te gast: Sharon Dijksma, demissionair staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Komend weekend stapt staatssecretaris Sharon Dijksma op het vliegtuig met als bestemming het hol van de leeuw. Dat wil zeggen: ze organiseert een klimaatconferentie om het akkoord van Parijs handen en voeten te geven, in het land van Donald Trump, die zoals u weet niet veel op heeft met die klimaatdoelstellingen.

Maar ze heeft een partner in crime: de staat Californië, die weer niets moet hebben van de scepsis van de president. Onder het mom ‘Climate is Big Business’ gaat Dijksma samen met Nederlandse bedrijven kijken of en op welke manier wij met de Amerikanen kunnen samenwerken aan duurzaamheid. Aangezien de individuele staten in Amerika een grote eigen verantwoordelijkheid hebben op dit gebied.

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1