appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

woensdag 17 mei

Trump begint een reëel gevaar te vormen voor de veiligheid van de Westerse wereld

Vandaag te gast: Jaap de Hoop Scheffer, voormalig secretaris-generaal van de NAVO en oud-minister van Buitenlandse Zaken

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Al 116 dagen zit President Donald J. Trump in het Witte Huis. Hij zit er niet voor een ‘easy ride’ en niets wijst op rustiger vaarwater. Met een Gallup approval rate van slechts 38 procent - in tegenstelling tot Obama met 60 procent in zijn eerste jaar - is Trump de minst populaire President ooit in de geschiedenis van de Verenigde Staten.

In vier maanden tijd heeft hij een inreisverbod voor Islamitische landen gerealiseerd, Obamacare vervangen en ruzie gekregen met ongeveer elk overheidsorgaan. Met het ontslag van FBI-directeur James Comey heeft hij de hele Bureau op de kast gejaagd. Maar Comey vecht terug met een memo waarin staat dat Trump zich bemoeide met het federale onderzoek naar Flynn, de voormalige veiligheidsadviseur, schreef de New York Times vanochtend.

Hoe gevaarlijk is het als de President iedereen de tent uit vecht? Wordt het opgeblazen door de media en valt het wel mee? Of moeten we ons echt zorgen gaan maken dat allerlei geheimen niet in goede handen zijn bij een President die eerst Twittert en dan nadenkt?

 

 

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1