appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

dinsdag 16 mei

GroenLinks zal nog een keer terugkeren aan de onderhandelingstafel

Vandaag te gast: Uri Rosenthal, oud-minister van Buitenlandse Zaken en informateur van het kabinet Rutte-I

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

De formatie zit muurvast. GroenLinks, D66, CDA en VVD komen er niet langer samen uit op het migratiedossier. Mogelijke onderhandelingen met de ChristenUnie lijken op voorhand niet zo kansrijk. En zo’n coalitie heeft maar 76 zetels in de Tweede Kamer.

De PvdA staat ook niet te trappelen om aan te schuiven en blijft de boot afhouden, hoewel twee derde van de aanhangers van de PvdA en de VVD dat een goed idee zou vinden, bleek dit weekend uit onderzoek van Maurice de Hond. Maar Lodewijk Asscher blijft ‘nee’ zeggen, tenzij het landsbelang in het geding zou zijn. Misschien is de VVD-achterban wel blij dat de Groenen, met hun milieubelastingen, zijn vertrokken van de onderhandelingstafel.

Of is het tijd voor een afkoelingsperiode om lastige kwesties alsnog vlot te trekken?

 

 

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1