appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

donderdag 11 mei

Nederland moet ambitieuzer zijn

Vandaag te gast: Hans de Boer, voorzitter Vereniging VNO-NCW

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Het gaat weer goed met de economie. De crisis is eindelijk achter de rug. Het is tijd om slagen te maken, tenminste dat vindt werkgeversorganisatie VNO-NCW. Als het weer goed is moeten we het dak repareren. Het wordt hoog tijd om meer ambitie te tonen in Nederland. Als we de export meer stimuleren is dat goed voor Nederland en de werkgelegenheid.

Er moet veel meer aandacht komen voor groeimarkten in Afrika en Azië. De handel moet veel meer worden gestimuleerd.  Daarnaast moet er veel meer aan vergroening gedaan worden. Schonere energie is een belangrijk uitgangspunt voor de werkgevers. Een belangrijke opdracht wat VNO-NCW betreft voor de formatietafel. Mooie plannen die goed zouden zijn voor Nederland maar zou het ook gaan lukken. Politici denken vaak aan de korte termijn.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1