appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

woensdag 19 april

Extra geld lost de problemen in de verpleeghuizen niet zomaar op

Vandaag te gast: Lilian Marijnissen, Tweede Kamerlid SP

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Publiek protest heeft geholpen. Er komt opnieuw extra geld voor de verpleeghuiszorg. Tweehonderd miljoen, bovenop de eerder al beloofde honderd, maakt 300 miljoen voor het komende begrotingsjaar. Nog niet de twee miljard die nodig zouden zijn om het door de politiek breed gesteunde manifest van Hugo Borst en Carin Gaemers uit te voeren.

Maar dit demissionaire kabinet gaat nu eenmaal niet meer over het beleid en het geld voor de komende jaren. Vraag is: helpen deze eerste stappen om de problemen op te lossen? Krijg je voor dat geld ook extra medewerkers voor met name de zomerperiode? Gaan slecht presterende verpleeghuizen het met dit geld nu ineens beter doen? En schiet de totale ouderenzorg – dus ook buiten de verpleeghuizen – er ook iets mee op?

 

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1