appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

dinsdag 18 april

Het kabinet doet nog altijd te weinig voor de slachtoffers van de aardgaswinning in Groningen

Vandaag te gast: Ate Kuipers

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Een van de Groningse gemeenten in het aardgaswinningsgebied heeft gisteren het vertrouwen opgezegd in de Nationaal Coördinator Groningen, Hans Alders. Hij was juist aangesteld om de afhandeling van de schade door de gaswinning in goede banen te leiden. Maar de gemeenteraad van Ten Boer is van mening dat Alders te vaak wordt teruggefloten door minister Kamp van economische zaken.

De kans is groot dat vanmiddag  – tijdens een vergadering van het zogenoemde gasberaad – ook rest van de Groningers zijn steun voor Alders intrekt. En dan sneuvelt - met Alders, die te weinig bevoegdheden zou hebben - ook de polderoplossing voor Groningen en ligt de bal weer in Den Haag. De onvrede in het Noorden is dat het kabinet nog steeds te krenterig is jegens de Groningers.

 

 

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1