appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

vrijdag 14 april

We moeten niet te krampachtig omgaan met Pasen

Vandaag te gast: bisschop de Korte

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Grote kop deze week in het Algemeen Dagblad: RK-scholen passen viering Pasen aan. Protestants-christelijke en katholieke scholen in Den Haag zouden dat doen om ouders van islamitische leerlingen te behagen. De politiek stond al snel op haar achterste benen. Maar de soep blijkt niet zo heet gegeten.

Er was slechts sprake van een optie om leerlingen die daar moeite mee hebben, niet met een kruis te laten lopen. Van die optie is evenwel geen gebruik gemaakt, laten de betreffende scholen weten. Het geeft wel blijk van een zekere worsteling rond de viering van de belangrijkste christelijke feestdag. 

Is dat overdreven politieke correctheid? Of terecht, nu er in dit land ook een miljoen moslims woont? En wat weten protestanten en katholieken eigenlijk zelf van dat Paasfeest? Gaat het vandaag de dag niet veel meer om eieren zoeken en de Paashaas? Of staat het lijdensverhaal van Jezus en diens opstanding nog centraal? 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1