appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Stand.nl

Europa

donderdag 18 oktober 2012, 13:30 uur

Martin Schulz, voorzitter van het Europees Parlement wil dat Brussel meer macht krijgt. Alleen dan kan de crisis worden opgelost, volgens hem. Lidstaten moeten macht inleveren en over hun schaduw heen springen. Volgens Schulz moeten we meer een voorbeeld nemen aan de Verenigde Staten: één markt, één centrale bank, één munt en één regering.
Is dit inderdaad de weg uit de crisis? Of is het juist in deze tijd juist heel belangrijk om ook als een klein land als Nederland de touwtjes in eigen handen te houden? Sophie in 't Veld is Europarlementariër voor D66.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1