appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog Op Morgen

Stand.nl

'Bijen zijn onmisbaar in de voedselketen en moeten daarom beter worden beschermd'

maandag 25 april 2011, 13:30 uur

Vandaag de winnende stelling van '10 jaar Stand.nl': Bijen zijn onmisbaar in de voedselketen en moeten daarom beter worden beschermd.

Zonder bijtjes geen bloemetjes. En daarom hebben wij een groot probleem, want vergeleken met de rest van Europa heeft Nederland de hoogste bijensterfte. Volgens natuurbeheerders heeft dat enorme gevolgen voor de voedselketen. Het voortbestaan van tachtig procent van alle planten op aarde is afhankelijk van de bestuiving door bijen.

Inmiddels heet het milieubureau van de Verenigde Naties de noodklok geluid en zijn er in Nederland Kamervragen gesteld.
Moeten we meer doen om de bij te redden of zijn we ons wel degelijk voldoende bewust van het belang van bijen?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1