appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

Presentator: Ghislaine Plag

Stand.nl: Aan wie denk jij tijdens de twee minuten stilte?

dinsdag 4 mei 2021

Vandaag geen stelling, maar een vraag.            

Vanavond om acht uur is heel Nederland twee minuten stil. We herdenken iedereen die tijdens de Tweede Wereldoorlog is omgekomen of vermoord, of is omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties na de Tweede Wereldoorlog. 

Aan wie denk jij tijdens deze twee minuten stilte? Een familielid dat moest onderduiken tijdens de oorlog, een vriendin uit het buitenland die nog steeds niet in vrijheid kan leven, militairen die hun leven voor ons op het spel hebben gezet? Welk oorlogsverhaal laat jou niet los? 
                           

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1