appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

Presentator: Ghislaine Plag

Stand.nl: Het AstraZeneca vaccin voelt betrouwbaar genoeg

donderdag 8 april 2021

Het Kabinet beslist vandaag met hulp van de Gezondheidsraad of er weer geprikt kan worden met het AstraZeneca vaccin bij mensen jonger dan 60 jaar. Vorige week werd het prikken weer tijdelijk stopgezet vanwege een zeer zeldzame vorm van trombose die optrad bij enkele mensen die waren ingeënt.          
 Het Europees Geneesmiddelenbureau EMA concludeerde gisteren dat het waarschijnlijk gaat om een zeldzame bijwerking van het vaccin, maar zegt ook dat de voordelen van prikken opwegen tegen de bijwerkingen.
De vraag is of daarmee de twijfel is weggenomen. Horen bijwerkingen nou eenmaal bij vaccinaties en heeft u nog steeds vertrouwen in AstraZeneca? Of zou u misschien wel liever een ander vaccin willen als u de keuze zou hebben? 
                           

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1