appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

Presentator: Ghislaine Plag

Stand.nl: De testevenementen voelen als een serieuze stap naar meer vrijheid

woensdag 7 april 2021

We mogen weer, of nou ja een beetje: Van dierentuin tot museum en van pretpark naar voetbaltribune tientallen locaties doen deze maand mee aan de proef met toegangstesten, om te zien hoe evenementen met grootschalig testen weer van start kunnen.            
Het kabinet begint nog deze week met de proeven. Dat lieten de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Economische Zaken en Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen gisteren weten.
Is dit de eerste stap naar het heropenen van de samenleving en gloort er daarmee weer wat hoop aan de horizon? Of is dat te voorbarig en leidt het vooral af van het moeizame en rommelige vaccinatiebeleid? 
                           

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1