appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

Presentator: Ghislaine Plag

Stand.nl: Het is terecht dat de VVD Rutte ten volste blijft steunen

dinsdag 6 april 2021

Vandaag wordt de formatie weer opgestart. Later deze ochtend komen de zeventien fractievoorzitters bijeen. Direct daarna volgt een Kamerdebat waarin de nieuwe informateur wordt aangewezen.            
                                                                                                          
Rutte heeft dit weekend al laten weten door te willen, ook nu ChristenUnie-leider Segers niet meer met hem wil samenwerken in een nieuw kabinet. Eerder verwees de premier al naar de 1,9 miljoen stemmen die hij heeft gekregen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Ook zijn eigen partij denkt er niet aan om met Rutte te breken.  

Heb jij op Mark Rutte gestemd en sta je nog steeds achter die keuze? Of heeft hij het vertrouwen onherstelbaar beschadigd en moet hij plaatsmaken voor een ander? Ook om te zorgen dat de formatie zo snel mogelijk tot een goed einde kan worden gebracht?                                                                                                                           

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1