appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

Presentator: Carl-Johan de Zwart

Het politiek forum met Leonard Ornstein en Floor Bremer

vrijdag 2 april 2021

Aan tafel zitten Leonard Ornstein, Floor Bremer en Spraakmaker Thomas Erdbrink.

Normaal toveren maar één keer per week het Mediaforum om tot een Politiek Forum. Maar er is veel te bespreken met de Haagse duiders na het Kamerdebat van gisteren. 

Zoals het geheugen wat Rutte, waar stevig over gedebatteerd werd. Want wie wist wat nou wanneer? Was dat nodig? Of leidde dat alleen maar meer af van het eigenlijke debat? Ornstein: “Het gaat om geloofwaardigheid. Het gaat over het punt.. hoe betrouwbaar is Mark Rutte nog?”

En we werpen een blik naar de toekomst. De verhoudingen zijn ingewikkeld geworden, maar ondanks de slechte startpositie moeten ze wel weer de regeringsonderhandelingen in. Wat is de volgende stap? Bremer: “Je kunt nu niet zeggen: met deze mannen gaan we straks gezellig in een kabinet zitten”

We besluiten het politiek forum met het Taalteam met Lennart van Dijk. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1