appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

Presentator: Ghislaine Plag

Stand.nl: De overheid moet de coronamaatregelen versoepelen omdat de rek er nu echt uit is

dinsdag 23 februari 2021

De rek is eruit, versoepelingen zijn nodig. Die oproep doen burgemeesters van het Veiligheidsberaad. Veel Nederlanders vinden het steeds lastiger om zich aan de coronamaatregelen te houden. Volgens Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad en burgemeester van Nijmegen, is er maatschappelijk veel behoefte aan versoepelingen. Winkeliers en horeca trekken aan de bel, ondernemers zitten financieel en psychisch in zwaar weer. Onder anderen jongeren hebben het ook niet makkelijk. Burgemeester Roemer van Alkmaar zegt: “Het is belangrijk dat iedere sector wat perspectief gaat zien. Kijk naar wat er veilig wel kan, in plaats van wat er niet kan.” 

Moet de overheid meer rekening houden met de maatschappelijke behoefte bij het besluit tot versoepelen van de maatregelen? Of is ‘de rek eruit’ geen goede reden om te versoepelen? 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1