appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

Presentator: Ghislaine Plag

Stand.nl: De woningmarkt is verziekt

maandag 22 februari 2021

Corona of niet de huizenprijzen blijven maar doorstijgen. Het CBS heeft becijferd dat in januari de huizen voor 9.3 procent meer verkocht werden dan een jaar geleden.          
Als je al een huis hebt ben je spekkoper, maar als je een starter bent is het bijna onmogelijk om aan een huis te komen ondanks nieuwe maatregelen dit sinds begin dit jaar gelden. Aan de andere kant, prijzen worden gedicteerd door de markt en de rente om te lenen is extreem laag. Is dit nog gezond?
Waar houdt het stijgen van de huizenprijzen op? Heeft u problemen met het kopen van een huis? Of is het juist een goede markt voor u? Is de enige oplossing meer huizen bouwen of kan de overheid meer doen? 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1