appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

Presentator: Ghislaine Plag

Stand.nl: Mensen met een negatief testbewijs moeten meer vrijheden krijgen

donderdag 18 februari 2021

Weer naar een restaurant theater of de bioscoop, het zou mogelijk moeten worden met een negatief testbewijs op zak. Het kabinet buigt zich over dit plan.            
Volgens werkgeversorganisatie VNO-NCW is het ministerie van Volksgezondheid bezig met een testbewijs dat ongeveer half maart klaar moet zijn. Het idee is dat de negatieve uitslag 48 uur geldig is en je weer toegang krijgt tot plekken waar we nu niet naar binnen kunnen.
Is een dergelijk testbewijs een goed idee? Of is het oneerlijk om onderscheid te maken tussen mensen die wel en niet getest zijn ? Want is een test voor iedereen binnen handbereik en moet je dan om de twee dagen testen om die vrijheid inderdaad te krijgen?
                           

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1