appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

Presentator: Carl-Johan de Zwart

Het Mediaforum met Ronald Ockhuysen en Hansje van de Beek

vrijdag 13 november 2020

Voordat Ockhuysen met zijn mediamoment begint, licht hij zijn aanstaande carrière switch toe. Hij verruilt het Parool voor Chios Media, wat betekent dat hij de journalistiek na 30 jaar achter zich laat. ‘’Gelukkig zijn er heel veel goede journalisten in Nederland, dus in die zin zullen ze me ook weer niet heel erg missen’’, aldus Ockhuysen.

Het mediamoment van van de Beek gaat over de mediawet die door de Tweede Kamer is gekomen. PowNed, WNL en Human kunnen hierdoor rustig ademhalen, ze hebben niet langer minimaal 150.000 leden nodig om voort te bestaan, maar slechts 50.000. Minister Slob heeft het vereiste aantal omroepleden verlaagd. Hoe kijkt van de Beek hierna, aangezien ze zelf werkt voor Human?

Het mediamoment van Ockhuysen gaat over het Sinterklaasjournaal, wat deze week weer begonnen is. Ze hadden meteen al een opvallende actie in de uitzending, waarbij 355 burgemeesters aan meededen, slechts 10 niet, maar er was wel één vrij opvallende afwezige... Spraakmaker Mick van Wely heeft daar ook nog wel iets over te zeggen. En van de Beek vraagt zich vooral af waarom je het niet zou meedoen.

Verder komt het debat van gister in de Tweede Kamer over de terreuraanslag op de Franse leraar Samuel Paty en de vrijheid van meningsuiting in het onderwijs ter sprake. Maar uiteindelijk ging het debat vooral over de botsing tussen Denk-partijleider Farid Azarkan en de rest van de kamer. Hoe hebben de forumleden hierna gekeken? Ockhuysen zag de gemoederen hoog oplopen: ‘’Het wordt zo snel een sneeuwbal van emoties’’. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1