appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

Presentator: Ghislaine Plag

Stand.nl: 'Het rookvrij maken van Nederland gaat te langzaam'

donderdag 1 oktober 2020

De maand oktober staat ieder jaar in het teken van stoppen met roken. 

Vanaf vandaag krijgen de pakjes sigaretten een vieze groenbruine verpakking. Op geen enkel station van de NS mag meer gerookt worden en een zwik bekende Nederlanders moedigt rokers aan om mee te doen met Stoptober. 

 

De campagnes en maatregelen om het stoppen met roken te stimuleren stapelen op, maar nog steeds rookt ongeveer een vijfde van de Nederlanders. Het loopt wel iets terug, maar het is de vraag of de kabinetsambitie van een rookvrij Nederland in 2040 gehaald gaat worden. 

 

Heeft u vanmorgen ondanks Stoptober toch weer een sigaret opgestoken, een shagje gedraaid of uw pijp gestopt? Dan horen we graag van u. Maar natuurlijk ook als u wel van plan bent om voor eens en voor altijd de tabak links te laten liggen. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1