appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

Presentator: Carl-Johan de Zwart

Stand.nl: Het wordt weer tijd voor landelijke maatregelen tegen corona

vrijdag 25 september 2020

Het is nog maar een week geleden dat de regionale maatregelen zijn afgekondigd, maar de roep om landelijke maatregelen klinkt alweer. Het aantal regio’s dat tot ‘zorgelijk ‘wordt bestempeld, neemt toe, net als de besmettingen en de ziekenhuisopnames.  

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam ziet dat burgers het niet kunnen opbrengen om zich aan de coronaregels te houden, en vraagt zich af wat er van de regionale aanpak overblijft. Hij ziet eerder een gedragscrisis dan een coronacrisis. 

Is het nodig om weer ‘botte’ maatregelen te nemen en heel Nederland over een kam te scheren? Of benadelen we daarmee de regio’s waar minder besmettingen heersen en moeten we vasthouden aan de net aangekondigde regionale aanpak?  

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1