appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

Presentator: Carl-Johan de Zwart

Stand.nl: Zolang corona rondwaart, moeten ouderen worden afgeschermd

maandag 24 augustus 2020

Nu het coronavirus nog wel even onder ons is, moeten ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid beter worden beschermd. Dat stellen leden van het OMT, het Outbreak Management Team, vandaag in het AD.            
Arend Arends, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Geriatrie en lid van het OMT pleit bijvoorbeeld voor een systeem van sociale bubbels. We moeten ernaar toe dat kwetsbare mensen een beperkt aantal vaste contactpersonen hebben.” 
Moeten ouderen en kwetsbaren wat van hun vrijheden inleveren - vanaf 60 thuiswerken bijvoorbeeld - om jongeren meer de ruimte te geven? Ook om de economie draaiende te houden.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1