appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Langs de Lijn

Spraakmakers

Presentator: Ghislaine Plag

Stand.nl: Rutte moet door

maandag 13 juli 2020

“Als ik nu zou moeten kiezen, ga ik door”, dat zei Mark Rutte gisteravond in de talkshow Op1. Toch gaf hij aan nog niet zeker te weten of hij zich voor de volgende Tweede Kamerverkiezingen weer beschikbaar stelt als lijsttrekker voor de VVD. Dit maakt de partij in december bekend.            
“Het gaat toch om een beslissing voor weer ongeveer vijf jaar van mijn leven. Daar mag je dan wel wat langer bij stil staan dan een kwispelende labrador", aldus Rutte.  
Want als Rutte zich weer beschikbaar stelt als lijsttrekker van de VVD wordt hij hoogstwaarschijnlijk nog een termijn minister-president. De VVD is met 40 zetels verreweg de grootste partij in peilingen. Ook Rutte zelf is ongekend populair door zijn leiderschap tijdens de corona-crisis. 
Maar willen we na 10 jaar Rutte hem nog een termijn als minister-president van ons land? Is hij écht de beste leider die beschikbaar is? En is er überhaupt een alternatief? 
                           

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1