appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Kunststof

Spraakmakers

Luister terug

Stand.nl: De aangekondigde versoepeling van de coronamaatregelen is om blij van te worden

donderdag 7 mei 2020

Eindelijk versoepeling van de coronamaatregelen, Nederland gaat weer ‘open’. Premier Mark Rutte kwam gisteren met een gefaseerd stappenplan om langzaam uit de lockdown te komen. Eerst contactberoepen, dan horeca en musea en weer later campings en bijvoorbeeld ook sportscholen.

Met ‘winstwaarschuwing’. En alleen ‘als het kan’, bleef de premier maar herhalen. Het devies blijft om 1,5 meter afstand te houden, ook zo veel mogelijk thuiswerken blijft de norm. Alles om een nieuwe piek te voorkomen. 

Bent u opgelucht nu er langzaam licht aan het einde van de tunnel te zien is? Voelt u goede moed om te gaan werken in deze nieuwe anderhalvemetersamenleving?

Of voorziet u toch vooral problemen? En zijn deze maatregelen voor u lang niet voldoende om goed uit de voeten te kunnen de komende maanden? 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1