appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

Luister terug

Stand.nl: Het Nederlandse landschap is een rommeltje geworden

maandag 11 november 2019

‘We moeten meer zorg gaan besteden aan het landschap’ dat stelt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in een rapport dat vandaag verschijnt. De druk op het landschap is groot door de bouw van windturbines, distributiecentra en de schaalvergroting van de landbouw. Volgens het PBL is het landschap een  sluitpost geworden.  

 

Woningbouw, economische groei en energietransitie hebben allemaal ruimte nodig. Moeten we het landschap beschermen tegen deze krachten? Of zijn de uitdagingen waar Nederland voor staat zo groot dat iedereen en alles mee doet doen om oplossingen te vinden, ook als het gaat om de inrichting van onze leefomgeving. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1