appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

Luister terug

Stand.nl: Het is goed dat scholen meer vrijheid krijgen om zelf hun lesprogramma in te vullen

maandag 9 december 2019

Minister Slob van onderwijs wil scholen meer vrijheid geven om het onderwijs naar eigen inzicht te vullen. Behalve verplichte aandacht voor bijvoorbeeld rekenen en taal, mogen scholen zo’n 30% van de onderwijstijd naar eigen inzicht invullen. Dat staat in de kabinetsreactie die minister Slob vandaag naar de Tweede Kamer stuurt. Scholen kunnen zo bijvoorbeeld meer aandacht besteden aan lezen als dit volgens hen nodig is, aldus Slob. 
 

Maar betekent meer ruimte ook een stap vooruit voor het onderwijs? Verlies je juist niet meer grip op de kwaliteit van het onderwijs? En wordt de druk dan niet nog groter omdat het onderwijs zelf deze ruimte moet gaan opvullen? Wat denkt u?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1