appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nachtzuster

Spraakmakers

Luister terug

Het Mediaforum met Bert Huisjes en Margo Smit

donderdag 18 april 2019

We hebben het over Pointer. Gisteren stond er een artikel over een onderzoek van hen in de Volkskrant. Bert Huisjes vraagt zich af of het transparanter zou moeten. Met welk geld is dit bijvoorbeeld betaald? Ook ombudsman van de NPO, Margo Smit, krijgt vaak te horen dat journalisten snel denken dat het publiek wel snapt hoe het werkt. Volgens haar is dat niet zo.

 

Aan tafel zitten Bert Huisjes, Margo Smit en Spraakmaker Marjan Olfers.

 

Ook hebben we het over nieuwe wetgeving in de Europese Unie wat betreft het verwijderen van terroristische content online. De EU-lidstaten hebben ingestemd met wetgeving techbedrijven verplicht binnen een uur terroristische content offline te halen. In Australië hebben ze die wet over terroristische propaganda al een paar weken terug aangescherpt. Zien onze mediakenners hier gevaar in? Wie gaat het handhaven?

 

 Tot slot hebben we het over The Passion. Verenigd dit televisie- en radiospektakel Nederland? Is het té veel een spektakel? Hoe kan het dat dit evenement steeds groter lijkt te worden?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1