appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Focus met schrijver en archeoloog Alexander van de Bunt

Spraakmakers

Stand.nl: De zonnebank moet verboden worden

dinsdag 4 februari 2020, 09:34 uur

We moeten de zonnebank verbieden en af van het idee dat een bruin kleurtje het schoonheidsideaal is. Dit zegt vertrekkend bestuurder Peter Huijgens van het Integraal Kankercentrum Nederland.

Huijgens komt met deze oproep een dag nadat bekend werd dat het aantal mensen met huidkanker is de laatste jaren sterk gestegen is. Het is de meest voorkomende kankersoort. In 2019 kregen bijna 73.000 mensen de diagnose huidkanker.

Moeten we met deze kennis inderdaad de zonnebank verbieden, en meteen ook maar stoppen elkaar te complimenteren met dat lekkere kleurtje? Of moeten we bewust zijn van de gevaren en met mate onder het zonnekanon duiken?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1