appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: EenVandaag

Spraakmakers

Het Mediaforum met Erik Noomen en Leonard Ornstein

donderdag 23 januari 2020, 10:06 uur

Het Corona virus in China grijpt om zich heen. De berichtgeving is alarmerend. Miljoenenstad Wuhan is sinds 10 uur ‘s ochtends lokale tijd afgesloten. Er rijdt geen openbaar vervoer en er vliegen geen vliegtuigen. Het aantal doden ligt nu op 17 en het gaat om veelal oudere mensen die al kwetsbaar waren. Hoe kijken onze mediakenners naar de berichtgeving hier over? Volgens Leonard Ornstein is ‘alarmisme levensgevaarlijk’. Worden er te snel conclusies getrokken? Volgens Dirk Mulder komt de nadruk al snel op de berichtgeving van de journalistiek gekeken, terwijl er ook naar de berichtgeving van de autoriteiten gekeken moet worden.


Aan tafel zitten Erik Noomen, Leonard Ornstein en Spraakmaker Dirk Mulder.


En 121 miljonairs en miljardairs hebben een open brief gestuurd naar alle miljonairs wereldwijd waarin ze pleiten voor hogere belastingen. De boodschap in de brief is duidelijk: wij eisen dat de allerrijksten in jouw land eerlijker en zwaarder belast worden en dat belastingontduiking en -ontwijking voorkomen wordt. Is dit een goede boodschap, of gewoon een PR-stunt? Zouden ze überhaupt iets kunnen veranderen?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1