appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co

Spraakmakers

Het Mediaforum met Bert Huisjes en Haroon Ali

dinsdag 21 januari 2020, 10:06 uur

We hebben het over de Mediamomenten van Bert Huisjes en Haroon Ali. Ali wil het graag hebben over een stuk van Winston Gerschtanowitz in de Telegraaf. Hij pleit namelijk voor een ander kijkcijfersysteem. Deze discussie wordt vaker gevoerd en er is heel veel mogelijk. Maar moeten we al die data wel willen verzamelen? Hoe zit het met de privacy? Huisjes stelt dat ‘deze kwestie altijd benoemd wordt door mensen die kampen met slechte kijkcijfers’.Daarover gesproken: hoe staat het met de talkshowoorlog? Gisteravond scoorde Op1 beter dan Jinek. Huisjes heeft zelf meegewerkt aan de totstandkoming van Op1. Tot dusver vindt hij het programma een succes. Waarom? En hoe kijk Ali als tv-recensent hier naar?

 

Aan tafel zitten Bert Huisjes, Haroon Ali en Spraakmaker Jim Jansen.

 

Verder hebben we het over de traan van Rutte. Het was een emotioneel samenzijn gisteren in de Broodfabriek in Rijwijk. Premier Rutte en minister Hoekstra van Financiën hebben ouders hun excuses aangeboden voor de toeslagenaffaire bij de Belastingdienst. In Rijswijk spraken ze ruim vier uur met zo'n 300 gedupeerde ouders. De traan van Rutte was niet een beeld, maakt dit iets uit voor de dynamiek van het nieuws?

 

Tot slot: Na de #MeToo-affaires in 2017 pasten Amerikaanse mannenbladen zich massaal aan. GQ richt zich voortaan op genderneutraal publiek, de Amerikaanse variant van Esquire heeft geen vrouwenmeer op de cover en de Playboy richt zich niet meer exclusief op mannen. Kunnende mannenbladen in Nederland daar een voorbeeld aan nemen?

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1