appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Dit is de zondag

Spraakmakers

De wereld van 'nudging' - deel 4

donderdag 3 oktober 2019, 10:00 uur

Gezond eten op ooghoogte, een blikvanger langs de weg om zwerfafval tegen te gaan of een smiley die je toelacht als je niet te hard rijdt. Het zijn voorbeelden van 'nudging', een subtiele vorm van gedragsbeïnvloeding waar we elke dag mee te maken hebben.

Het is in onze informatiemaatschappij steeds moeilijker om burgers te beïnvloeden. Toch kun je proberen Nudging in te zetten voor een betere wereld. Zoals de TheStudentHotel in verschillende Nederlandse steden doet. Daar wordt onderzoek gedaan naar de effectiviteit en uitvoerbaarheid van verschillende soorten nudges.

 Deze week gaat verslaggever Roy Heerkens op pad om meer te weten te komen over 'nudging'.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1