appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine

Spraakmakers

Luister terug

Het Mediaforum met Tom Kleijn en Barbara Barend

vrijdag 24 januari 2020

We bespreken het Impeachment-proces en hoe spannend hetnog is op dit moment in Amerika. Als het zo belangrijk is, waarom lukt het dan nietom het interessant te houden voor de nieuwsconsument? Wat kunnen journalistentoch doen om het enigszins behapbaar en interessant voor hun kijker, luisteraarof lezer te houden?

 

Verder hebben we het over het vertrek van Fidan Ekiz bijhet programma De Nieuwe Maan. Zij heeft een column geschreven waarin ze onderandere zegt dat zij en het programma het doelwit zijn geworden van intimidatiedoor regressief linkse vertegenwoordigers van de identiteitspolitiek enwoordvoerders van de islamitische gemeenschap. Worden journalisten door datsoort reacties inderdaad beperkt in hun vrijheid om te werk te gaan?

  

Tot slot gaat het over een onderzoek naar de strengreligieuze gemeenschap Jehova’s getuigen, waaruit blijkt dat zij vaak niet goedoptreden bij meldingen van seksueel misbruik in de eigen gelederen.Slachtoffers zijn ontevreden over de interne behandeling van hun klachten endoen nauwelijks aangifte bij de politie. Waarom is het belangrijk om zoveelmogelijk wederhoor te horen bij dit soort onderwerpen, kan een onderzoek nietvoor zichzelf spreken?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1