appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Vroege vogels

Spraakmakers

Luister terug

Stand.nl: De zorgkosten moeten inkomensafhankelijk worden

donderdag 24 oktober 2019

Weg met het eigen risico, de zorgtoeslag en de zorgpremie en in plaats daarvan inkomensafhankelijke zorgkosten. Dat wil de SP.

Voortaan moeten de zorgkosten die iedereen maakt via de belasting worden betaald. Het Centraal Planbureau heeft het SP-plan doorgerekend, en stelt dat de lagere- en middeninkomens er met respectievelijk 3,5 en 4,2 procent op vooruit gaan mocht het plan werkelijkheid worden. De hoogste inkomens moeten 3,9 procent inleveren.  

Is dit een goede manier om inkomensongelijkheid tegen te gaan, of gaat deze overheidsbemoeienis veel te ver?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1