appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

De Spraakmakers Special

woensdag 14 augustus 2019, 11:51 uur

Iedere woensdag gaan we deze zomer met Spraakmakers de verlenging in met de Toerisme Special. Deze week een heikel thema: de schoolvakanties.

Want onderwijsinspectie gaat er scherp op letten of alle scholen voldoende leraren hebben bij de start van het nieuwe schooljaar. Dat zei Monique Vogelzang, inspecteur-generaal van het onderwijs, woensdag in het NPO 1 Radio-programma Spraakmakers.

Vooral in grote steden worstelen schoolleiders ermee om de formatie rond te krijgen. Vogelzang zegt dat de inspectie de vinger aan de pols houdt en ingrijpt als ‘het niet afdoende is’. 

En verder: direct na de vakantie is er een piek in het aantal echtscheidingen te zien. Hoe komt dat? Dat gaan we bespreken met vrijetijdsdeskundige Goof Lukken, toerismestrateeg Isabel Mosk. 

Kijk hier het volledige item: 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1