appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

Luister terug

De dromen van meisjes mét een mbo 2 diploma komen zelden uit

maandag 24 september 2018, 11:05 uur

Er is veel aandacht voor de schooluitval van allochtone jongens, maar niet voor witte meisjes mét een mbo 2 diploma. En die komen zelden bij hun droombaan terecht. Met mbo 2 hebben ze niet de startkwalificatie die ze nodig hebben, en doorstromen naar mbo 3 lukt slechts 10 procent.

Dat blijkt uit het onderzoek van sociologe Talitha Stam. Zij onderzocht in hoeverre de toekomstdromen van witte meisjes op het mbo uitkomen. Luister hier het gesprek dat zij had met Ghislaine Plag terug. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1