appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

Het Mediaforum met Tom Kleijn en Sandrina Hadderingh

woensdag 22 mei 2019, 10:00 uur

We hebben het over het over het aftreden van staatssecretaris Harbers gevolg van foute informatie over cijfers over misdaden. Zorgwekkende cijfers, maar minstens zo zorgwekkend is de manier waarop de journalistiek vervolgens om gaat met die kale getallen. Hoe kan het dat die cijfers zo slecht geïnterpreteerd zijn en dat niemand daar echt is in gedoken? Zijn de getallenbewust verdoezeld?

 

Aan tafel zitten Tom Kleijn, Sandrina Hadderingh en Spraakmaker Coen Teulings.

 

Ook hebben we het over de verschraling van de journalistiek in de regio. Hadderingh spreekt vanmiddag  op het congres ‘De regio vecht terug’. Decentrale vraag daar is: hoe kunnen we de regionale en lokale journalistiek versterken?

 

Verder hebben we het over de twee belangrijke debatten die vanavond op de planning staan. Bij de NOS een debat met 12 Europese lijsttrekkers en bij Pauw het debat tussen Rutte en Baudet. Naar welk debat kijken onze mediakenners en waarom?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1