appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

Het Mediaforum met Paul van Gessel en Paul Jansen

dinsdag 16 april 2019, 10:06 uur

We hebben het over de brand in de Notre-Dame. Paul van Gessel viel iets op aan de reacties via social media. Het was volgens hem heel ingetogen, in plaats van schreeuwerig. Hoe gingen andere media om met de brand?Maak je als krant bijvoorbeeld de hele voorpagina vrij, of niet?

Aan tafel zitten Paul van Gessel, Paul Jansen en Spraak makerAdriana van Dooijeweert.

Ook hebben we het over Yvon Jaspers. De KRO-NCRV programma’s Onze Boerderij en Boer zoekt Vrouw overtreden geen regels rondom (sluik)reclame, sponsoring en het dienstbaarheidsverbod. Tot die conclusie komt het Commissariaat voor de Media na maanden onderzoek. Wel is de procedure rond nevenfuncties volgens de toezichthouder onvoldoende transparanten onzorgvuldig geweest. In september vorig jaar rezen vragen over de nevenfunctie van Yvon Jaspers bij veevoerbedrijf ForFarmers. In Pauw schoof Jaspers gisteravond aan om uit te leggen hoe ze zich voelde in de periode van het onderzoek. Hoe denken onze mediakenners over deze kwestie?

Tot slot hebben we het over de VVD. Daar rommelt het namelijk! Ze zijn veel in de publiciteit, wat is de invloed van de media? Hoe spelen zij hier op in?

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1