appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

Stand.nl: De ware schoonheid van de Notre-Dame krijg je nooit meer terug

dinsdag 16 april 2019, 09:33 uur

In Parijs liepen de tranen over de wangen van de toeschouwers die naar de vlammende Notre-Dame keken. Dé kerk van Parijs vatte gisteravond vlam en het dak en de binnenkant zijn zo goed als verwoest.

Er is inmiddels in 12 uur tijd al 100 miljoen euro ingezameld om kathedraal in de vroeggotische stijl weer op te bouwen. Maar is echt herstel wel mogelijk? Kunnen we wat aan deze Onze-Lieve-Vrouwenkathedraal die bijna 900 jaar is gebouwd en toegevoegd wel renoveren? Of is de ziel van deze plek, een symbool van de Europese cultuur,  voorgoed in rook opgegaan? Moeten we de Notre-Dame wel in originele staat willen terugbrengen?

We zijn benieuwd naar uw mening en herinnering aan de Notre-Dame.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1