appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

Het Mediaforum met Paul Römer en Hansje van de Beek

maandag 15 april 2019, 10:07 uur

Wouters: “Epke Zonderland is de ideale schoonzoon, de provider van goed zaad!”


We hebben het over Epke Zonderland. Zondag haalde hij de derde Europese titel aan de rekstok. De Telegraaf kopte: “Kijk eens wat papa kan”. Zelf zoontje Bert en mama Linda Zonderland werden in de schijnwerpers gezet. Ook de NOS kon het niet laten en plaatste foto’s van moeder en zoon.Waarom schrijven media op een bepaalde manier over Zonderland?

Aan tafel zitten Paul Römer, Hansje van de Beek en Spraakmaker Julia Wouters.

Verder hebben we het over Medialogica. Zij zoomden gisteren in op de zaak Nicky Verstappen, de jongen die in 1998 verdween uit een jeugdkamp op de Brunssummerheide en later dood werd aangetroffen. In Medialogica kijkt de verslaggever van L1 daar op terug. Zijn L1 en het De Limburger voor de gek gehouden? Hansje van de Beek werkte mee aan de uitzending. Hoe kwamen zij op het idee?

Ook hebben we het over Page Three. In 2016 verbande de Sun al de Page Three Girl en nu stopt ook de Daily Star er mee. En daarmee komt een einde aan een omstreden traditie in de Britse kranten: een ontblote dame vaneen zekere schoonheid op pagina 3 van de krant. Goed nieuws of toch wel sneu?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1