appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

Luister terug

Het Mediaforum met Paul Römer en Klaske Tameling

maandag 29 juli 2019

We hebben het over het succesvolle (sport)weekend en met name over het WK-Fortnite. De Nederlander Dave Jong, alias Rojo, is tweede geworden. Het viel onze mediakenners op dat men, wanneer het over gamen gaat,vaak in de verdediging schiet. Zo werd er meteen verteld dat één van de deelnemers óók een sociaal leven heeft, naast het gamen. Ook media weet soms nog niet hoe met games om te gaan, maar volgens Klaske Tameling wordt ‘Gamification’ steeds meer gebruikt.


Aan tafel zitten Paul Römer, Klaske Tameling enSpraakmaker Peter van Uhm.


Ook hebben we het over Zomergasten. De eerste aflevering van het zomerprogramma was gisteren op tv te zien, met als eerste gast John van den Heuvel. 647.000 mensen keken naar dit 3 uur durende interview. Onze mediakenners keken ook. Wat viel hen op? Wat was de veelgehoorde kritiek, en werd die gedeeld door de mensen die reageerden via Twitter?


Tot slot hebben we het over de ‘like’ op social media. Instagram is bezig met experimenteren om de like minder belangrijk te maken. Hierover kunnen we vandaag lezen in NRC Next. De like leidt tot ongezonde sociale druk. Is het inderdaad te veel een populariteitswedstrijd is op social media? Paul Römer komt met de wijze les dat je je geluk uit jezelf moet halen en niet aan de waardering die anderen aan jouw leven geven.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1