appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Spraakmakers

Luister terug

Het Mediaforum met Martha Riemsma en Margo Smit

dinsdag 7 mei 2019

We hebben het over een groot internationaal rapport van de Verenigde Naties. De mens is bezig de aarde onleefbaar te maken en het is onze eigen schuld. Dat zijn de conclusies die gister in Parijs werden opgemaakt. Een behoorlijk dramatische boodschap. Komt het nieuws nog aan? Kan ons brein al dat negatieve nieuws aan? Verslaat de media dit soort natuur en klimaatnieuws goed?

Aan tafel zitten Martha Riemsma, Margo Smit en Spraakmaker Steven Pont.

Tot slot hebben we het over de Nieuw-Zeelandse media. Zij stellen: ‘beperk aandacht voor extremisten’. De media in Nieuw-Zeeland hebben afgesproken om de media-aandacht voor de man die wordt beschuldigd van het bloedbad in twee moskeeën in Christchurch in maart te beperken. Dit doen ze om ervoor te zorgen dat zijn gedachtegoed en overtuigingen niet te veel aandacht krijgen. Gaat dit te ver? Wanneer dwarsboom je de journalistiek?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1